Blogia onnistumisista kirjoittaa Jaana Matikainen, mikkeliläinen hyvänmielen toimittaja.

Blogi syntyi ajatuksesta koota "Editor's Cut" tyylistä materiaalia juttujen taustoista.

Tavoitteena on tarjota ihmisille ideoita ja esimerkkejä elämän pienistä - ja miksei isoistakin positiivista asioista.

Toivon, että täältä löydät ideoita oman onnellisuutesi polulle. Tai jos tiedät henkilön, jonka tarina ansaitsisi tulla kerrotuksi valtakunnan mediassa, voit antaa juttuvinkkiä tätä kautta.

Sokeutumiseen ei sopeudu – korkeintaan tottuu

Pirtsakka ja tyylikkäästi pukeutunut Tupu Valjakka viittilöi vieraansa sisään. Henkarissa roikkuvat eriväriset takit. Kengät ja asusteet ovat visusti omilla paikoillaan. Järjestys on tarkka, jotta Tupu tietää valita aina kulloiseenkin tilanteeseen ja mielialaan sopivan vaatteen. ”Sinisen sävyilläkin on eronsa”, sanoo sokea Tupu juttua tehdessä.

Laitan omat vaatteeni esimerkin mukaisesti naulakkoon ja siirrymme Tupun kanssa keittiön pöydän ääreen. Siellä odottavat toisiinsa sointuvat kahvikupit ja servetit. Ojennan Tupulle tuomani kahvileivät ja kerron, että hänen oikeaan käteensä antamassani pussissa on lihapasteijat ja vasemmassa on omenapullat. Tupu laittaa kahvin valumaan. Minä seuraan kainostellen ja uteliaana miten hän tekee arkisia asioita luontevasti tunnustellen.

Sitten alkaa haastattelu ja haastelu. Juttu Tupu Valjakan sokeutumisesta ja siihen totuttelusta on luettavissa Kotiliedestä 25/2012.

j.k. Tällä viikolla vietetään Sokeain viikkoa. Oletko sinä tullut ajatelleeksi, millaista elämä olisi ilman näkökykyä?

Leave a Reply