Blogia onnistumisista kirjoittaa Jaana Matikainen, mikkeliläinen hyvänmielen toimittaja.

Blogi syntyi ajatuksesta koota "Editor's Cut" tyylistä materiaalia juttujen taustoista.

Tavoitteena on tarjota ihmisille ideoita ja esimerkkejä elämän pienistä - ja miksei isoistakin positiivista asioista.

Toivon, että täältä löydät ideoita oman onnellisuutesi polulle. Tai jos tiedät henkilön, jonka tarina ansaitsisi tulla kerrotuksi valtakunnan mediassa, voit antaa juttuvinkkiä tätä kautta.

Ensimmäinen kerta

Toimittajana sitä pääsee milloin mihinkin. Tällä kertaa olin seuraamassa Mikkelin seurakuntayhtymän ensimmäistä kirkkovaltuuston kokousta. Iltakeikka oli oikeastaan ihan mielenkiintoinen kokemus.

Toimeksiantajani oli Kotimaa-lehti. Sinne haluttiin juttu elämänsä ensimmäistä kertaa kokouksessa olevan kirkkovaltuutetun silmin. Koin samaistuvani helposti nuoreen Esko Korpelaiseen, vaikka hänellä oli selkeästi enemmän tietämystä seurakunnan asioista kuin minulla.

Asioihin perehtyminen vie luottamushenkilöiltä aikaa. Se on kuitenkin tärkeää, sillä pelkällä hengailulla ei pitkälle pärjää. Mielestäni Korpelainen kiteytti hyvin tärkeimmät ominaisuudet, joita luottamushenkilö tarvitsee. ”Ei mitään Amerikan temppuja, vaan korvat ja silmät auki. Kun on varma asiastaan, voi avata myös suunsa.”

Hänen mielestään tärkeintä on olla mukana dialogissa kuunnellen toisia ja tuoden omia asioitaan ymmärrettävästi esiin. ”Niin, ettei tyrmää ketään eikä joudu itse tyrmätyksi.” Tämä sopii varmasti ohjeeksi myös näin eduskuntavaalien alla.

Leave a Reply