Blogia onnistumisista kirjoittaa Jaana Matikainen, mikkeliläinen hyvänmielen toimittaja.

Blogi syntyi ajatuksesta koota "Editor's Cut" tyylistä materiaalia juttujen taustoista.

Tavoitteena on tarjota ihmisille ideoita ja esimerkkejä elämän pienistä - ja miksei isoistakin positiivista asioista.

Toivon, että täältä löydät ideoita oman onnellisuutesi polulle. Tai jos tiedät henkilön, jonka tarina ansaitsisi tulla kerrotuksi valtakunnan mediassa, voit antaa juttuvinkkiä tätä kautta.

Julkisuutta pyytämättä

Haastattelin taannoin puolituttua yrittäjää valtakunnalliseen lehteen. Pienellä paikkakunnalla asuvana yrittäjä oli ennättänyt jo harrastuskavereilleen sanomaan, ettei hän sitten itse ollut itseään lehteen tyrkyttänyt, vaan toimittaja oli keksinyt juttuaiheen ja ottanut yhteyttä.

Toinen tuttavani puolestaan oli kieltäytynyt paikallisen kaupunkilehden haastattelusta. Jutun aihe olisi ollut Hyvä teko. Tuttavani koki, että asiakaspalvelutehtävissä hänen hyvät tekonsa ovat osa hänen työtään, eikä niistä sen kummemmin huoli toitottaa.

Usein juuri nämä ”tavalliset ihmiset” harkitsevat huolellisesti suostuvatko he lehtijuttuihin vai ei. Monen kohdalla toimittaja saa tehdä jopa melkoista käännytystyötä. Harmillista sinällään, sillä moni tarina jää näin ollen kertomatta. Ympäristön naljailujen pelkoko tähän on syynä?

Leave a Reply