Blogia onnistumisista kirjoittaa Jaana Matikainen, mikkeliläinen hyvänmielen toimittaja.

Blogi syntyi ajatuksesta koota "Editor's Cut" tyylistä materiaalia juttujen taustoista.

Tavoitteena on tarjota ihmisille ideoita ja esimerkkejä elämän pienistä - ja miksei isoistakin positiivista asioista.

Toivon, että täältä löydät ideoita oman onnellisuutesi polulle. Tai jos tiedät henkilön, jonka tarina ansaitsisi tulla kerrotuksi valtakunnan mediassa, voit antaa juttuvinkkiä tätä kautta.

Välähdyksiä ja kolahduksia

Monelle yrittäjälle on syttynyt aivan uudenlainen palo työhönsä Tulisoihtu-valmennuksen aikana. Olen itse asiassa alkanut epäillä, että koulutuksessa mukana oleville syötetään jotain taika-ainetta.

Tosiasiassa kyse on kuitenkin siitä, että yrittäjä tempaistaan irti arkisesta aherruksestaan. Kun katsoo itseään ja yritystään hieman kauempaa, ja jumppaa ajatuksiaan muiden yrittäjien kanssa näkee lähelle.

Näin on käynyt esimerkiksi Heidi Haajaselle, joka pyörittää miehensä Jannen kanssa Mäntyharjulla sijaitsevaa Kuvalan Lihaa. Heidi on myötänyt tehneensä töitä kuin tunnelissa. Valoa ei näkynyt päässä eikä sivuilla. Nyt vanhoihin kaavoihin kangistuminen on historiaa. Hän on saanut potkun kehittää yritystä, ulkoistaa töitä ja laajentaa tuoteryhmiä. Siis ihan mieletön tekemisen meininki ja draivi päällä.

Vastaavanlaisia menestystarinoita ja lentoonlähtöjä on paljon. Mikkelin Seudun Yrittäjien liitteeseen, joka ilmestyy Länsi-Savon välissä 12.3.2010, en pystynyt haastattelemaan kuin muutamia tulisoihtulaisia. Tarinoita kyllä riittää, sillä tähän mennessä Partus-menetelmän avulla on koulutettu satoja aikuisia.

Leave a Reply