Blogia onnistumisista kirjoittaa Jaana Matikainen, mikkeliläinen hyvänmielen toimittaja.

Blogi syntyi ajatuksesta koota "Editor's Cut" tyylistä materiaalia juttujen taustoista.

Tavoitteena on tarjota ihmisille ideoita ja esimerkkejä elämän pienistä - ja miksei isoistakin positiivista asioista.

Toivon, että täältä löydät ideoita oman onnellisuutesi polulle. Tai jos tiedät henkilön, jonka tarina ansaitsisi tulla kerrotuksi valtakunnan mediassa, voit antaa juttuvinkkiä tätä kautta.

Kuorolaulun suosio huikeassa kasvussa

Usein yksi aihe synnyttää freelancerille useamman jutun eri näkökulmista. Tänä keväänä olen perehtynyt kuorolaulun saloihin parin hyvin erityyppisen kuorolaisen kautta. Toinen on laulanut pienestä pitäen ja toinen on aloittanut lauluharrastuksensa aikuisiällä laulutaidottomien ryhmässä.

Yhteistä harrastajille on se, että kumpikin kehuu kuorolaulussa piilevää yhdessä tekemisen tunnetta. Kuorolaulu on joukkuepeliä, jossa on kuunneltava tarkalla korvalla muita laulajia ja osattava olla jonkun johdettavana. Mielenkiintoinen yhtälö, josta voisi ammentaa jotain arkielämäänsä.

Kenties kuorolaulun suosio perustuu siihen, että siinä on lupa irrotella sivistyneesti. Kuorokilpailutkaan eivät ole verisiä taistoja, vaan iloisia kohtaamisia, joissa laulu raikaa. Se tuli todistettua Mikkelissä käydyssä kuorokimarassa, jossa voittoon lauloi Mikkelin Viihdelaulajat. Lämpimät onnittelut vielä näin jälkikäteen!

Leave a Reply