Blogia onnistumisista kirjoittaa Jaana Matikainen, mikkeliläinen hyvänmielen toimittaja.

Blogi syntyi ajatuksesta koota "Editor's Cut" tyylistä materiaalia juttujen taustoista.

Tavoitteena on tarjota ihmisille ideoita ja esimerkkejä elämän pienistä - ja miksei isoistakin positiivista asioista.

Toivon, että täältä löydät ideoita oman onnellisuutesi polulle. Tai jos tiedät henkilön, jonka tarina ansaitsisi tulla kerrotuksi valtakunnan mediassa, voit antaa juttuvinkkiä tätä kautta.

Onnellisesti irti aikatauluista

Juttukeikalle meno on välillä melkoista säätämistä. Enkä nyt tarkoita kulkuyhteyksiä, vaan sitä, kuinka saada useamman ihmiset aikataulut sopimaan yhteen. Ja pystyä vielä olemaan mahdollisimman kustannustehokas,  sillä jutunteko on paljon muutakin kuin pelkkä haastattelu ja kirjoitustyö.

Kaikki alkaa yleensä siitä, että juttuidea on hyväksytty lehdessä. Sitä on saattanut edeltää alustavat tunnustelut haasteltavilta, jotta he ylipäätään suostuvat mahdolliseen jutuntekoon.

Juttutilauksen tultua yhteensovitetaan toimittajan ja kuvaajan kalentereita. Se ei ole ihan yksinkertaista, varsinkaan silloin kun kummallakin on omat työtilansa ja useampia asiakkaita.

Onnistuneiden tutkailujen jälkeen sovitaan tapaaminen haastateltavan aikatauluihin.  Siinä välissä kenties vielä rauhoitellaan jutun tilaajaa, että kaikki on hoidossa ja ajallaan.

Onneksi nykyajan tekniikka helpottaa hieman sumplimista. Välillä meinaa silti olla organisointikyky koetuksella. Ei siis mikään ihme, että lomalla haluaa vain olla – elää sisäisen kellonsa mukaan ilman aikatauluja!

Leave a Reply