Blogia onnistumisista kirjoittaa Jaana Matikainen, mikkeliläinen hyvänmielen toimittaja.

Blogi syntyi ajatuksesta koota "Editor's Cut" tyylistä materiaalia juttujen taustoista.

Tavoitteena on tarjota ihmisille ideoita ja esimerkkejä elämän pienistä - ja miksei isoistakin positiivista asioista.

Toivon, että täältä löydät ideoita oman onnellisuutesi polulle. Tai jos tiedät henkilön, jonka tarina ansaitsisi tulla kerrotuksi valtakunnan mediassa, voit antaa juttuvinkkiä tätä kautta.

Kotiäitien kokoontumisajossa jutellaan arkisia asioita

”Miten nuo vaunut kulkevat lumessa?” ”Onko teillä alettu jo pärjätä ilman vaippaa?” ”Mitä, osaako teidän Pekka* käyttää saksia?” Tämäntyylisiä kysymyksiä nousi esiin käydessäni jutunteossa Mikkelin Pitkäjärven seurakuntakodilla, jossa kotiäidit kokoontuvat perjantaisin. Äitien omasta aktiivisuudesta vuosia sitten syntynyt idea säännöllisille tapaamisille on hyvä esimerkki siitä, miten seurakunta voi olla osana ihmisten arkea.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta on muuten varannut seurakuntatyöhön vuodelle 2015 noin 5,7 miljoonaa euroa. Eniten panostetaan lapsi- ja nuorisotyöhön, joihin on varattu yhteensä yli kaksi miljoonaa euroa. Nähtäväksi jää, saako kotiäidit kokoontua myös tulevaisuudessa välillä jo myytäväksi kaavaillussa tilassa?

*nimi muutettu

Leave a Reply