Blogia onnistumisista kirjoittaa Jaana Matikainen, mikkeliläinen hyvänmielen toimittaja.

Blogi syntyi ajatuksesta koota "Editor's Cut" tyylistä materiaalia juttujen taustoista.

Tavoitteena on tarjota ihmisille ideoita ja esimerkkejä elämän pienistä - ja miksei isoistakin positiivista asioista.

Toivon, että täältä löydät ideoita oman onnellisuutesi polulle. Tai jos tiedät henkilön, jonka tarina ansaitsisi tulla kerrotuksi valtakunnan mediassa, voit antaa juttuvinkkiä tätä kautta.

Kun väsymys ei johdukaan pimeydestä

Moni kanssakulkija on valittanut väsymystään taapertaessaan pimeässä syksyssä. Harva tulee kuitenkaan ajatelleeksi, että joillekin väsymyksen kanssa eläminen saattaa olla ympärivuotista. Tämä voi johtua aivovammasta, jonka asianosainen on saanut esimerkiksi pudotessaan tai kaatuessaan, liikenneonnettomuudessa tai väkivallan seurauksena. Arvion mukaan Suomessa elää noin 100 000 henkilöä, joilla on pysyvä aivovamman jälkitila.

Itse perehdyin aivovammoihin tehdessäni juttua puolitutusta kaveristani Kauneus & Terveys -lehteen (ilmestyy 15.12.2011). Olin monien muiden tavoin ihastellut miten nopeasti nuori nainen palasi rajun kolarin jälkeen rivitanssitunneille. Hämmästelyni johti kuitenkin ihan uusiin sfääreihin, kun tutustuin naisen sairauskertomukseen. Samalla tajusin, että kuntoutuminen ei välttämättä ole edennyt päätökseen, vaikka ulkoisesti kaikki näyttäisi olevan kunnossa. Paluu esimerkiksi työelämään vaatii huomattavan paljon positiivista ajattelua, aikaa, sisua ja ymmärtämystä – kaikilta osapuolilta.

Leave a Reply